عصبکشی کودکان یا پالپوتومی

پالپوتومی ‌چیست؟

درمان عصبکشی کودکان از طریق روشی به نام پالپوتومی ‌انجام می‌شود.کامپوزیت دندان در رشت  پالپوتومی ‌روشی است که در آن عصب عفونی یا آسیب دیده دندان برداشته می‌شود. دندانپزشک کودک شما معمولاً ساختار عصبی سطحی در اتاقک پالپ را از بین می‌برد. هنگامی‌که پالپ آسیب دیده برداشته می‌شود، ممکن است روکش یا کلاهکی روی دندان گذاشته شود تا آن را قوی تر کرده و از آن محافظت کند. این تاج به طور طبیعی همراه با دندان شیری زمانی که دندان‌های دائمی‌شروع به رویش می‌کنند می‌افتد.

چرا دندان شیری کودک را عصب کشی می‌کنند؟

دندان‌های شیری در سنین ۶ تا ۱۲ سالگی شروع به افتادن می‌کنند. به همین دلیل، والدین اغلب تعجب می‌کنند که چرا دندانپزشک گاهی اوقات درمان عصبکشی را برای دندان‌های فرزندانشان توصیه می‌کنند. نگه داشتن دندان‌های شیری فرزندانتان تا زمانی که به دوره دقیقی که باید ریخته شود برسد اهمیت زیادی دارد. به جای از دست دادن دندان‌های شیری به دلیل عفونت یا ضربه، یک درمان عصبکشی کودکان برای حفظ دندان شیری تا زمانی که به طور معمول لق شود، بریزد و با یک دندان بالغ جایگزین شود، توصیه می‌شود. این دندان شیری پس از عصبکشی عملکرد اولیه خود را به دست می‌آورد. از این به بعد غذا خوردن را برای کودک شما آسان‌تر می‌کند و فضا را برای رشد دندان بالغ نگه می‌دارد.

دندان‌های شیری مانند دندان‌های دائمی‌حیاتی هستند، بنابراین زمانی که دندان‌های کودکان شما دردناک، ملتهب، حساس یا ترک خورده است و پالپ آن‌ها در معرض دید قرار می‌گیرد، مهم است که در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کنید.

پالپوتومی ‌و پالپکتومی ‌چه تفاوتی دارند؟

پالپ بخشی از دندان است که در آن بافت و اعصاب وجود دارد. هنگامی‌که پوسیدگی دندان این ناحیه از دندان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، پالپوتومی ‌یا پالپکتومی ‌تنها روشی است که ممکن است بتواند دندان را نجات دهد. اگر دندان شیری کودک شما دچار پوشیدگی شد و این پوسیدگی بر مرکز دندان که در آن پالپ قرار دارد تأثیر گذاشت، هر دوی این روش‌ها ممکن است برای کودک مفید باشد. 

پالپوتومی ‌روشی است که در آن بافت فقط در تاج دندان برداشته می‌شود. قسمتی از دندان که در بالای لثه قرار دارد. در این روش ریشه باقی می‌ماند. در حالی که پالپکتومی ‌برداشتن بافت از تاج و ریشه دندان انجام می‌شود.

این روش‌ها به منظور حفظ دندان صورت می‌گیرد. هنگامی‌که پوسیدگی دندان به پالپ و اعصاب می‌رسد، دردناک می‌شود. پالپوتومی ‌اعصاب آسیب دیده را از بین می‌برد.

اجزای تشکیل دهنده دندان در کودکان 

  • مینا
  • تاج 
  • عاج
  • پالپ
  • ریشه

چرا دندان کودکان زودتر دچار پوسیدگی می‌شود؟

ناحیه پالپ در دندان‌های شیری نزدیک تر به سطح قرار دارد. این بدان معنی است که دندان‌های شیری کودک شما بیشتر مستعد پوسیدگی هستند و حفره‌ها زودتر به این ناحیه از دندان (پالپ) می‌رسند.

دندان‌های شیری در مقایسه با دندان‌های بالغ حفره‌های عصبی بزرگ تری دارند. علاوه بر این، آنها کوچکتر هستند. اگر کودک دارای پوسیدگی دندانی باشد که درمان نشده یا تشخیص داده نشده باشد، می‌تواند عصب دندان شیری را با سرعت بیشتری تحت تاثیر قرار دهد. عفونت یا آبسه در ناحیه عفونی به احتمال زیاد به پالپ دندان آسیب رسانده است. 

اگر فرزند شما علائم زیر را تجربه کرد، باید فورا به دندانپزشک کودکان مراجعه کنید.

  • درد ضربان دار
  • تورم صورت
  • ظاهر شدن جوش روی لثه
  • تغییر رنگ خاکستری دندان

آشنایی با روش‌های عصبکشی کودکان 

هنگام انجام درمان عصبکشی، دندانپزشک پالپ عفونی را برمی‌دارد. اما دو روش برای از بین بردن عفونت و درد دندان کودکان وجود دارد که با ارزیابی دقیق یک راه انجام می‌شود.  

پالپوتومی 

  • بافت پالپ بیمار در قسمت تاج دندان برداشته می‌شود.
  • یک دارو برای آرام کردن بافت عصبی و جلوگیری از رشد باکتری قرار داده می‌شود.
  • ممکن است از یک روکش برای حمایت از ساختار دندان استفاده کنند.

پالپکتومی 

  • کل پالپ از تاج و ریشه برداشته می‌شود.
  • کانال‌ها را تمیز و ضدعفونی می‌کنند.
  • دندان‌های شیری با مواد قابل جذب پر می‌کنند.
  • روکش روی دندان قرار می‌گیرد.

پس از این پروسه، کودک شما ممکن است ناراحتی جزئی را تجربه کند. توصیه می‌شود برای جلوگیری از هر گونه نیاز بیشتر به درمان عصبکشی، مراقبت‌های دندانی مناسب را انجام دهید.

[ بازدید : 3 ]

[ دوشنبه 28 اسفند 1402 ] 15:05 ] [ noor ]

[ ]

شمارش کپک و مخمر در مواد غذایی

کنترل رشد مخمر و کپک در مواد غذایی

انواع شاخه های فعال در صنایع غذایی به طریق مستقیم و غیر مستقیم با آنچه می خوریم و می نوشیم در ارتباط هستند، سکوبندی ازمایشگاهی  خواه این مواد تازه باشد خواه فرآوری و پخته شده. به هرحال ایمنی و کیفیت از اهمیت و ارزش بالایی برخوردار است. محصول غذایی که استانداردهای شیمیایی و میکروبی را نداشته باشد، سلامت افراد یک جامعه را در معرض خطری بزرگ قرار می دهد. ما انتظار داریم که وعده های غذایی ما تازه، خوشمزه و عاری از هر گونه آلودگی مضر مانند کپک و مخمر باشد. به همین دلیل است که شمارش کپک و مخمر در آزمایشگاه های صنایع غذایی اهمیت ویژه ای دارد.

اهمیت تست های مخمر و کپک در صنایع غذایی

مخمرها و کپک ها میکروارگانیسم هایی هستند که در اطراف ما بسیار زیاد دیده می شوند. این میکروارگانیسم ها می توانند روی میوه ها، سبزی ها، محصولات لبنی، گوشت، غذای های پخته و فرآوری شده و … رشد کنند. درحالی که همه انواع  مخمرها و کپک ها برای مضر نیستند حتی فایده هایی نیز دارند، اما برخی از آن ها که روی میوه ها و مواد غذایی رشد می کنند، می توانند سمومی تولید کنند که برای سلامتی خطرات جدی به دنبال دارند.

اینجاست که پژوهشگران هوزه صنایع غذایی با انجام تست های کپک  و مخمر وارد عمل می شوند. با اجرای روش‌های آزمایش مناسب در مراحل مختلف فرآیند تولید مواد غذایی، تولیدکنندگان می‌توانند هر گونه آلودگی احتمالی را زود تشخیص دهند و اقدامات لازم را برای جلوگیری از رشد بیشتر انجام دهند. همچین شرایطی که این میکروارگانیسم ها ممکن است پس از خروج محصول از کارخانه رشد کنند، نیز بررسی می شوند تا راه حلی برای جلوگیری از آن پیدا کنند.


تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز برای شمارش کپک و مخمر در محصولات غذایی

  • ترازو آزمایشگاهی دقیق
  • انکوباتور
  • اتوکلاو
  • آون آزمایشگاهی
  • هود میکروبی یا هود لامینار کلاس II
  • شیکر آزمایشگاهی
  • بن ماری آزمایشگاهی
  • پلیت برای کشت
  • میکروپیپت ثابت و متغیر، تک کانال و چند کانال
  • دستگاه کلنی کانتر
  • هموژنایزر آزمایشگاهی
  • میکسر آزمایشگاهی
  • دستگاه تهیه آب مقطر
  • لوله آزمایش و ارلن
  • ابزار آزمایشگاهی مانند پنس و اسپاتول و …

روش های رایج برای شمارش مخمر و کپک در محصولات غذایی

در آزمایشگاه های میکروبی کنترل کیفیت صنایع غذایی، شمارش مخمر و کپک عمدتا از طریق روش های کشت میکروارگانیسم ها در محیط های کشت و انکوبه کردن آن ها داخل انکوباتور انجام می شود.

مراحل انجام کار را در ادامه شرح می دهیم.

  1. در ابتدا تمام تجهیزات مصرفی مانند پلیت ها را شسته، ضدعفونی و اتوکلاو کنید.
  2. محیط کار را با الکل کاملا استریل کنید.
  3. نمونه را کاملا همگن سپس تا غلظت مشخصی رقیق کنید.
  4. محیط کشت شاهد و محیط کشت برای نمونه را طبق دستورالعمل سازنده آماده کنید.
  5. مقدار مناسبی از محلول نمونه را داخل پلیت بریزید.
  6. سپس محیط کشت با دمای حدود 40 تا 50 درجه سانتی گراد را داخل پلیت بریزید.
  7. کمی با استفاده از شیکر ظرف حاوی نمونه و محیط کشت را به هم بزنید.
  8. پس از جامد شد محیط کشت، پلیت را داخل انکوباتور با دمای 25 درجه سانتری گراد برای حدود 72 ساعت قرار دهید.
  9. با اتمام انکوباسیون می توانید با استفاده از کلنی کانتر شمارش کامل مخمر و کپک را انجام دهید.

مزایا و معایت روش کشت کپک و مخمر

این روش مزیت های متعددی دارد. در مقایسه با روش های دیگر نسبتاً ساده و ارزان است. همچنین امکان شناسایی فردی و جداسازی انواع مخمرها و کپک های موجود در یک محصول غذایی را فراهم می کند.

با این حال، محدودیت هایی نیز وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. روش Spread Plate که شرح داده شد، مبتنی بر این فرض است که هر کلنی از یک ارگانیسم منفرد ناشی می شود، که ممکن است به دلیل کلوخه شدن یا همپوشانی کلنی ها همیشه دقیق نباشد. علاوه بر این، انواع خاصی از مخمرها و کپک ها ممکن است نیازهای رشد خاصی داشته باشند که با موارد ارائه شده توسط محیط های کشت استاندارد متفاوت است.

با وجود این محدودیت‌ها، روش Spread Plate به دلیل سادگی و اثربخشی آن در ارائه اطلاعات ارزشمند در مورد تعداد مخمرها و کپک‌ها در محصولات غذایی همچنان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نکات مهم در کشت کپک و مخمر در آزمایشگاه های صنایع غذایی

عواملی مانند دما، سطح pH، در دسترس بودن اکسیژن، میزان رطوبت و ترکیب مواد مغذی می توانند بر رشد مخمر و کپک در محصولات غذایی تأثیر بگذارند. بنابراین، کنترل دقیق این عوامل در طول آزمایش برای اطمینان از نتایج دقیق ضروری است.

استفاده از روش فیلتراسیون غشایی در شمارش کپک و مخمر محصولات غذایی

روش فیلتراسیون غشایی یکی دیگر از روش های رایج مورد استفاده برای شمارش مخمر و کپک در صنایع غذایی است. این روش شامل فیلتر کردن نمونه ای از محصول غذایی از طریق فیلتر غشایی با اندازه منافذ مشخص است. فیلتر هرگونه مخمر یا کپک موجود در نمونه را حفظ می کند و سپس می تواند برای انکوباسیون به محیط آگار منتقل شود.

مزیت این روش در توانایی آن در به دام انداختن انتخابی مخمر و کپک بدون تداخل با سایر میکروارگانیسم هایی است که ممکن است در نمونه وجود داشته باشد. این کار نتایج دقیق و مشخصی را ارائه می دهد. بنابراین امکان کنترل بهتر استانداردهای کیفیت و ایمنی در طول تولید مواد غذایی را فراهم می کند.

برای انجام روش فیلتراسیون غشایی، یک نمونه از محصول غذایی قبل از فیلتراسیون در رقیق کننده استریل رقیق می شود. پس از فیلتراسیون، غشاء بر روی یک صفحه آگار مناسب برای رشد مخمر و کپک قرار می گیرد. سپس مانند روش قبلی پلیت ها در شرایط مناسب انکوبه می شوند تا امکان رشد کلنی ها فراهم شود.

[ بازدید : 4 ]

[ يکشنبه 27 اسفند 1402 ] 17:28 ] [ noor ]

[ ]

ارکان تصمیم گیر شرکت تعاونی در ثبت و اداره شرکت

ارکان شرکت تعاونی یعنی ارکانی که در پیشبرد فعالیت ها و اهداف شرکت های تعاونی در کنار یکدیگر قرار می گیرند و موجب می گردد که شرکت تعاونی به نحو مطلوب تصمیم گیری ، ثبت شرکتها  اداره و نظارت گردد که مطابق ماده 29 قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ارکان شرکت های تعاونی را به سه مورد تقسیم نموده است :
1. مجمع عمومی
2. هیات مدیره
3. بازرس یا بازرسان
مجمع عمومی ( رکن تصمیم گیرنده )
ماده 30 قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی می گوید :
" مجمع عمومی که بر اساس این قانون بالاترین مرجع اتخاذ تصمیم و نظارت در امور شرکت های تعاونی می باشد از اجتماع اعضای تعاونی یا نمایندگان تام الاختیار آن ها به صورت عادی و فوق العاده تشکیل می شود و هر عضو بدون در نظر گرفتن میزان سهم فقط دارای یک رای است . "
مجمع عمومی به صورت مجمع عمومی عادی و مجمع عمومی فوق العاده تشکیل می شود.
_ مجمع عمومی عادی
مجمع عمومی عادی عبارت است از اجتماع اعضای تعاونی یا نمایندگان تام الاختیار آن ها که برای تصمیمات جاری سالانه شرکت در محل معین گرد هم می آیند.
_ مجمع عمومی فوق العاده
مجمع عمومی فوق العاده عبارت است از اجتماع اعضاء تعاونی یا نمایندگان تام الاختیار برای تصمیمات فوق العاده شرکت از جمله تغییر در مواد اساسنامه یا عزل و نصب و قبول استیفا هیئت مدیره و یا انحلال و ادغام که در محل معین گرد هم آمدند.
وظایف مجمع عمومی عادی :
ماده 34 قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی وظایف و اختیارات مجمع عمومی عادی را به شرح ذیل مقرر کرده است :
1. انتخاب هیات مدیره و بازرس یا بازرسان
2. رسیدگی و اتخاذ تصمیم درباره ترازنامه و حساب سود و زیان و سایر گزارش های مالی هیات مدیره پس از قرائت گزارش بازرس یا بازرسان
3. تعیین خط مشی و سایر عملیات مالی به پیشنهاد هیات مدیره
4. اتخاذ تصمیم نسبت به ذخایر و پرداخت سود و مازاد درآمد و تقسیم آن طبق اساسنامه
5. اتخاذ تصمیم نسبت به افزایش و یا کاهش سرمایه در حدود قوانین و مقررات
6. تصویب مقررات و دستورالعمل های داخلی تعاونی
7. سایر وظایفی که قوانین و مقررات بر عهده مجمع عمومی قرار می دهد.
8. تعیین روزنامه کثیرالانتشار برای درج آگهی های ثبت شرکت .
9. اتخاذ تصمیم در مورد عضویت شرکت تعاونی در شرکت ها و اتحادیه ها و اتاق های تعاون و میزان سهام و یا حق عضویت سالانه پرداختی براساس موازین مقرر در این قانون .
نکته : مجمع عمومی فوق العاده بنا به تقاضای کتبی حداقل یک سوم اعضاء تعاونی و یا اکثریت مطلق اعضاء هیات مدیره و یا بازرسس یا بازرسان با حضور حداقل دوسوم اعضاء کل مجمع تشکیل می شود. در صورتی که بار اول با دوسوم اعضاء تشکیل نشود، بار دوم با نصف به علاوه یک رسمیت خواهد داشت و در نوبت سوم با هر تعداد شرکت کننده رسمیت خواهد یافت.
هیات مدیره ( رکن اداره کننده )
اداره امور تعاونی طبق اساسنامه بر عهده هیات مدیره ای مرکب از حداقل سه نفر و حداکثر هفت نفر عضو اصلی و تا یک سوم اعضاء اصلی علی البدل می باشند که از بین اعضاء برای مدت سه سال و با رای مخفی انتخاب می گردند. اخذ رای برای انتخاب اعضا اصلی در یک نوبت به عمل می آید. حائزین اکثریت بعد از اعضاء اصلی به ترتیب اعضاء علی البدل شناخته می شوند و انتخاب مجدد هر یک از اعضاء اصلی و علی البدل هیات مدیره حداکثر برای دو نوبت متوالی بلامانع است .
ناگفته نماند انتخاب اعضاء اصلی و علی البدل هیات مدیره با اکثریت نسبی مجمع عمومی می باشد.
پس از انتخاب اعضاء هیات مدیره در اولین جلسه از میان خود یک نفر را به عنوان رئیس هیات مدیره ، یک نفر را به عنوان نایب رئیس و یک یا دو نفر را به عنوان منشی انتخاب می کند.
اما در صورت استعفاء ، فوت ، ممنوعیت قانونی و یا غیبت غیرموجه مکرر ( به نحوی که در اساسنامه تعیین می شود ) اعضاء هیات مدیره ، یکی از اعضاء علی البدل به ترتیب آراء بیشتر برای بقیه مدت مقرر به جانشینی وی در جلسات هیات مدیره شرکت می نماید.
وظایف و اختیارات هیات مدیره :
مطابق ماده 37 قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی وظایف و اختیارات هیات مدیره به شرح ذیل می باشد :
1. دعوت مجمع عمومی ( عادی – فوق العاده )
2. اجرای اساسنامه و تصمیمات مجمع عمومی و سایر مقررات مربوط
3. نصب و عزل و قبول استعفای مدیر عامل و نظارت بر عملیات وی و پیشنهاد میزان حقوق مدیر عامل به مجمع عمومی
4. قبول درخواست عضویت و اخذ تصمیم نسبت به انتقال سهم اعضاء به یکدیگر و دریافت استعفای هر یک از اعضاء هیات مدیره
5. نظارت بر مخارج جاری تعاونی و رسیدگی به حساب ها و ارائه به بازرس یا بازرسان و تسلیم به موقع گزارش مالی و ترازنامه تعاونی به مجمع عمومی
6. تهیه و تنظیم طرح ها و برنامه ها و بودجه و سایر پیشنهادات و ارائه آن به مجمع عمومی جهت اتخاذ تصمیم
7. تعیین نماینده از بین اعضای تعاونی برای حضور در جلسات مجامع عمومی شرکت ها و اتحادیه هایی که تعاونی در آن ها مشارکت دارد.
8. تهیه و تنظیم دستورالعمل های داخلی تعاونی و اقدیم آن به مجمع عمومی برای تصویب
9. تعیین نماینده یا وکیل در دادگاهها و مراجع قانونی و سایر سازمان ها یا حق توکیل
10. تعیین و معرفی صاحبان امضای مجاز ( یک یا دو نفر از اعضاء هیات مدیره به اتفاق مدیر عامل ) برای قراردادها و اسناد تعهد آور تعاونی
نکته : هیات مدیره مکاف است بلافاصله بعد از انتخاب جهت مدیریت عملیات تعاونی و اجرای تصمیمات مجمع عمومی و هیات مدیره فرد واجد شرایطی را از بین اعضای تعاونی و یا از خارج تعاونی برای مدت دو سال به عنوان مدیر عامل آن تعاونی انتخاب کند که زیر نظر هیات مدیره انجام وظیفه نماید. وظایف و اختیارات و حقوق و مزایای مدیر عامل طبق آیین نامه ای خواهد بود که بنا به پیشنهاد هیات مدیره به تصویب مجمع عمومی خواهد بود.
بازرس یا بازرسان ( رکن نظارت کننده )
شرکت های ثبت شده روش های مختلفی را برای نظارت بر عملکرد مالی و غیرمالی مدیران شرکت پیش بینی کرده اند. برخی از شرکت ها مانند شرکت های شخص روش های ساده تری دارد. برخی از شرکت ها که به صورت مختلط و ترکیبی است از سیستم هیات نظار استفاده نموده است و همچنین شرکت با مسئولیت محدود چنانچه تعداد شرکاء بیش از دوازده نفر باشد هیئت نظار را پذیرفته است اما شرکت های سرمایه یا کمیتی که معمولاَ اعضاء یکدیگر را نمی شناسند و تعداد زیادی سهامدار یا عضو دارد از سیستم بازرسی که توسط مجمع عمومی انتخاب می گردد این نظارت را انجام می دهد.
وظایف بازرس یا بازرسان تعاونی :
وظایف بازرس یا بازرسان شرکت های تعاونی به شرح ذیل می باشد :
1. نظارت مستمر بر انطباق نحوه اداره امور تعاونی و عملیات و معاملات انجام شده با اساسنامه و قوانین و مقررات و دستورالعمل های مربوطه
2. رسیدگی به حساب ها ، دفاتر ، اسناد ، صورت های مالی از قبیل ترازنامه و حساب های عملکرد و سود و زیان ، بودجه پیشنهادی و گزارشات هیات مدیره به مجمع عمومی
3. رسیدگی به شکایات اعضاء و ارائه گزارش به مجمع عمومی و مراجع ذی ربط
4. تذکر کتبی تخلفات موجود در نحوه اداره امور تعاونی به هیات مدیره و مدیر عامل و تقاضای رفع نقص

https://danasabt.ir/2023/09/17/%D8%A7%D8%AE%D8%B0-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%B1%DB%8C/

5. نظارت بر انجام حسابرسی و رسیدگی به گزارش های حسابرسی و گزارش نتیجه رسیدگی به مجمع عمومی شرکت و مراجع ذیربط

[ بازدید : 4 ]

[ يکشنبه 27 اسفند 1402 ] 16:40 ] [ noor ]

[ ]

ایمپلنت های دندانی در مقابل پروتزهای مصنوعی

چه اخیراً دندانی را از دست داده باشید و چه تشخیص داده شود که باید دندانی را خارج کنید،کامپوزیت دندان در رشت  راه حلی که انتخاب می کنید پیامدهای واقعی و ماندگاری خواهد داشت. متأسفانه، بسیاری از مردم نمی دانند که انتخابی با ایمپلنت یا پروتز دندان دارند.

اگر دندان های خود را از دست بدهید، به احتمال زیاد مجبور خواهید بود ظاهر تغییر یافته صورت یا الگوهای ضعیف جویدن و صحبت کردن را تحمل کنید. ایمپلنت ها و پروتزها با نصب یک یا چند دندان مصنوعی در دهان شما برای جایگزینی دندان های از دست رفته، چنین مسائلی را اصلاح می کنند.

در حالی که هر نوع پروتز می تواند مفید باشد، شما باید درمانی را که نیازهای شما را برطرف می کند، شناسایی کنید. این مقاله هر دو راه حل را مقایسه می کند تا به شما در درک بهتر گزینه های خود کمک کند.

روش

اولین ویزیت برای فرآیند ایمپلنت دندان، مشاوره است. در طول مشاوره، دندانپزشک شما یک معاینه جامع دهانی انجام می دهد تا مشخص کند که آیا شما کاندیدای خوبی هستید یا خیر. دندانپزشک همچنین مشکلات بهداشت دهان و دندان را تشخیص داده و راه حل هایی را قبل از شروع درمان ارائه می دهد.

در طول ویزیت دوم، دندانپزشک شما ایمپلنت را در داخل استخوان فک بالا یا پایین قرار می دهد. پس از یک دوره بهبود بین ۳-۶ ماه، ایمپلنت به استخوان جوش می خورد. سپس دندانپزشک شما یک اباتمنت و روکش می‌بندد.

از طرفی اولین مراجعه برای دندان مصنوعی یک مشاوره برای ارزیابی نیاز شما به دندان مصنوعی است. هنگامی که دندانپزشک شما تصمیم گرفت که پروتزهای مصنوعی برای شما مناسب هستند، پروسه دندان مصنوعی با برداشت دندانپزشک از لثه شما شروع می شود. متخصصان دندانپزشکی از این قالب برای ساختن قالب گچی از فک شما استفاده می کنند.

سپس دندانپزشک شما قالب را به آزمایشگاه می فرستد تا پروتزهای واقعی را مطابق با مشخصات قالب دندان بسازد. پس از تکمیل پروتزها، ویزیت بعدی شما برای اطمینان از تناسب آنها بدون مشکل است. در صورت لزوم، دندانپزشک می تواند در طول این ملاقات، دندان مصنوعی را تنظیم کند.

اگر تمام دندان های خود را برداشته اید، دندانپزشک می تواند به شما یک پروتز موقت بدهد تا زمانی که پروتز دائمی شما آماده شود، آن را بگذارید.

نگهداری

ایمپلنت های دندانی نیازی به نگهداری گسترده ندارند. نگهداری از ایمپلنت دندان شامل رعایت عادات بهداشتی دهان و دندان است. حداقل یک بار در روز مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از تجمع باکتری ها بین دندان ها و تشکیل پلاک که باعث پوسیدگی و بیماری لثه می شود جلوگیری می کند.

دندان های مصنوعی خود را هر روز با یک مسواک نرم و پاک کننده دندان مصنوعی بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید تا ذرات غذا و پلاک از بین برود. اگر دندان طبیعی باقی مانده است، حتماً آنها را مسواک زده و در صورت امکان نخ دندان بکشید.

علاوه بر این، در حالی که پروتزهای شما یک شبه بیرون می آیند، اجازه ندهید خشک شوند. پروتزهای مصنوعی را در آب یا محلول خیس کردن پروتز خفیف که دندانپزشک شما می تواند توصیه کند خیس کنید. از خیساندن دندان مصنوعی در آب داغ خودداری کنید، زیرا می تواند باعث تاب خوردن شود.

شما باید به طور منظم برای معاینه و تمیز کردن حرفه ای با ایمپلنت و پروتز به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

عملکرد و احساس

ایمپلنت دندان مانند یک دندان طبیعی احساس می شود و عمل می کند. شما می توانید بدون نگرانی غذا بخورید و واضح صحبت کنید بدون اینکه صدای کلیک یا ناراحتی در دهان خود احساس کنید. ایمپلنت دندان همچنین می تواند در صورت از دست دادن دندان از زوال استخوان جلوگیری کند و در نتیجه ساختار صورت شما را حفظ کند.

با استفاده از پروتزهای مصنوعی، می توانید آنها را طوری بسازید که تا حد امکان به دندان های طبیعی شما نزدیک شوند. دندان مصنوعی همچنین می تواند از لب ها و ماهیچه های گونه شما پشتیبانی کند، بنابراین از فرورفتگی لب ها و گونه های شما جلوگیری می کند. با استفاده از پروتز می توانید به طور موثرتری بجوید، واضح تر صحبت کنید و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید.

همانطور که به داشتن دندان مصنوعی در دهان عادت می کنید، ممکن است برای چند هفته احساس عجیبی داشته باشید. همچنین برای عادت کردن به غذا خوردن و صحبت کردن به زمان نیاز دارید.

چه ایمپلنت یا پروتز را انتخاب کنید، هر راه حل برای بیمارانی که برخی از دندان ها را از دست داده اند، گزینه مناسبی است. هر دو ایمپلنت و پروتز مقرون به صرفه هستند و به طور قابل توجهی کیفیت زندگی شما را بهبود می بخشند. سوال واقعی این است که چه راه حلی ممکن است نیازهای خاص شما را برآورده کند. بنابراین، مطمئن شوید که تحقیقات خود را انجام داده اید و قبل از هر تصمیمی با یک متخصص قابل اعتماد مشورت کنید.

[ بازدید : 3 ]

[ يکشنبه 27 اسفند 1402 ] 15:06 ] [ noor ]

[ ]

تعیین نقطه ایزوالکتریک پروتئین ها

مفاهیم نقطه ایزوالکتریک پروتئین

پروتئین ها دارای گروه های قابل یونیزاسیون مانند گروه های کربوکسیل و هود لامینار گروه های آمینه می باشند. به بیان ساده تر پروتئین ها در محلول می توانند دارای بار مثبت و منفی باشند. پروتئین ها با توجه به ویژگی های محیط اطراف قابلیت تبدیل شدن به یون دو قطبی یا زوییتر یون (Zwitterion) را دارند. واضح است که یون دو قطبی ها از نظر الکتریکی خنثی هستند. با این تعریف خواص پروتئین ها از نظر الکترولیتی به تعداد گروه هایی که قابلیت یونیزه شدن دارند، وابسته است. از طرف دیگر بار گروه های پروتئین به pH محیط اطراف پروتئین بستگی دارد. یک مولکول پروتئین می تواند بار های متفاوتی در pH های مختلف داشته باشد. نقطه ایزوالکتریک پروتئین در واقع به پی اچی گفته می شود که در آن پروتئین بار خالص ندارد.

تعریف نقطه ایزوالکتریک پروتئین و کاربرد های آن

نقطه ایزوالکتریک پروتئین (pI) به عنوان pH تعریف می شود که در آن بار خالص یک مولکول پروتئین صفر است. بر این اساس، پروتئین ها در pH کمتر از pI خود دارای بار مثبت و در pH بالاتر از pI خود دارای بار منفی هستند. نقطه ایزوالکتریک پروتئین معیاری از تفوت های شیمیایی هر پروتئین است و برای محققان کاربرد های مختلفی دارد. از pI  برای تمایز بین پروتئین‌ ها در روش ‌های جداسازی، خالص‌سازی، تبلور و غیره استفاده می‌شود.

مزایای دانستن نقطه ایزوالکتریک پروتئین

  • نقطه ایزوالکتریک پروتئین در خالص سازی پروتئین مهم است. زیرا نشان دهنده pH است که در آن حلالیت معمولاً حداقل است.
  • pI در درک برهمکنش های آنزیم-سوبسترا مهم است. یک آنزیم و بستر آن نباید هر دو بار مثبت یا هر دو بار منفی داشته باشند. زیرا در این صورت این دو یکدیگر را دفع می کنند. لذا برای این که بدانیم آیا آنزیم دارای بار مثبت یا بار منفی در pH محیط معین است، باید pI پروتئین را بدانیم. اگر pI آن بیشتر از pH باشد دارای بار مثبت و اگر pI آن کوچکتر از pH باشد دارای بار منفی است.
  • پایداری یک پروتئین اغلب به برهمکنش الکترواستاتیکی بین گروه‌ های دارای بار مثبت و بار منفی آن روی سطح پروتئین در شرایط فیزیولوژیکی آن بستگی دارد. هنگامی که pH به طور قابل ملاحظه ای از pH فیزیولوژیکی منحرف می شود، برهمکنش الکترواستاتیکی مختل می شود و پروتئین دناتوره می شود. به عنوان مثال، در pH اسیدی، گروه کربوکسیل پروتونه می شود و بارهای منفی کاهش می یابد، در حالی که بیشتر گروه های آمینه بار مثبت دارند. چنین پروتئینی تمایل به از دست دادن ثبات خود، کمتر فشرده شدن و در نهایت دناتوره شدن دارد.
  • جداسازی پروتئین ها به وسیله نقطه ایزوالکتریک پروتئین بخش مهمی است. در منحنی تیتراسیون، نقطه ایزوالکتریک (pI) مقداری است که در آن بار خالص سطحی یک گونه پلی پروتیک ماکرومولکولی برابر با صفر است.

نحوه اندازه گیری نقطه ایزوالکتریک پروتئین کازئین

در این قسمت به عنوان مثال روش اندازه گیری نقطه ایزوالکتریک کازئین که پروتئین موجود در شیر است را بررسی می کنیم. این آزمایش را با تغییرات جزئی می توان برای محاسبه نقطه ایزوالکتریک سایر پروتئین ها نیز تعمیم داد.

شماره لولهاسید استیک 0.2 مولاراستات سدیم 0.2 مولارpH
19.750.253.4
29.250.753.6
38.201.804
46.303.704.4
5464.8
62.107.95.2
70.959.055.6

با استفاده از قابلیت انحلال پذیری پروتئین می توانیم نقطه ایزوالکتریک پروتئین را در pH های مختلف تعیین کنیم. تنها با داشتن pH متر دقیق در آزمایشگاه می توانید این مقدار را اندازه گیری کنید.

به منظور تعیین نقطه ایزوالکتریک پروتئین کازئین، 7 لوله آزمایش برداشته و مقادیری از اسید استیک و استات سدیم را به میزانی که در جدول ذکر شده به لوله های آزمایش اضافه کنید. پس از اضافه کردن استیک اسید و استات سدیم به هر لوله بافری با pH مشخص تولید می شود. سپس می توانید pH هر محلول را با استفاده از پی اچ متر اندازه گیری کنید.

در مرحله بعد به هر لوله آزمایش به میزان 1 میلی لیتر شیر حاوی پروتئین کازئین اضافه کنید. سپس شیر را در محلول مخلوط کنید و 10 دقیقه صبر کنید. پس از گذشت 10 دقیقه می توانید مشاهده کنید که محلول های لوله های آزمایش در حال کدر شدن هستند.

در لوله های شماره 4 و 5 کدورت و حداقل حلالیت مشاهده می شود. کدورت در این لوله های نشان دهنده pH ایزوالکتریک پروتئین کازئین (بین4.4 تا 4.6) می باشد.

[ بازدید : 3 ]

[ شنبه 26 اسفند 1402 ] 20:24 ] [ noor ]

[ ]

ثبت انتقال طرح صنعتی

همان طور که در مقالات پیشیم گفتیم، اخذ کارت بازرگانی فوری از جمله حقوق و مزایای ثبت طرح صنعتی این است که صاحب طرح می تواند مالکیت بر طرح صنعتی خود را به شخص ثالث واگذار کند. این طریق انتقال برای صاحب طرح مزایا و منافعی به شرح ذیل می تواند داشته باشد :
1- در انتقال مالکیت، صاحب طرح صنعتی مبلغی را که مورد توافق او و شخص ثالث است یکباره دریافت می کند و مجبور نیست تا انقضای مدت اعتبار طرح صبر کند تا سود مورد نظر را دریافت نماید.
2- انتقال مالکیت طرح موجب می گردد که صاحب طرح صنعتی از خطر اینکه فناوری جدیدتر از طرح صنعتی او پیشی گیرد و رونق تجاری آن را از بین ببرد، در امان باشد.
3- در این فرض به ویژه اینکه اگر طرح صنعتی به شخص حقیقی تعلق داشته باشد انتقال مالکیت طرح صنعتی به یک شرکت تازه تاسیس می تواند پیش شرطی برای تامین منابع مالی باشد.
البته علیرغم مزایای فوق، انتقال مالکیت طرح به طور کلی توصیه نشده است و مالکین طرح های صنعتی عموماَ ترجیح می دهند مالکیت خود را نسبت به طرح صنعتی از دست ندهند و بیشتر در قالب قرارداد اجازه بهره برداری کسب درآمد و منابع نمایند.
ماده 48 قانون مصوب 1386، انتقال مالکیت مربوط به طرح صنعتی را به شخصی ثالث در دو قالب انتقال مالکیت طرح صنعتی ثبت شده و انتقال حق مالکیت ناشی از تسلیم اظهارنامه پذیرفته است. به موجب ماده یادشده، هرگونه تغییر در مالکیت اختراع، ثبت طرح صنعتی یا ثبت علائم تجاری یا علامت جمعی یا حق مالکیت ناشی از تسلیم اظهارنامه مربوط به درخواست کتبی هر ذی نفع از اداره مالکیت صنعتی انجام شده و به ثبت می رسد و جز در مورد تغییر مالکیت اظهارنامه، توسط اداره مزبور آگهی می شود. تاثیر این گونه تغییر نسبت به اشخاص ثالث، منوط به تسلیم درخواست مذکور است.
آیین نامه مصوب 1387 رئیس قوه قضاییه، شرایط و نحوه انتقال طرح صنعتی را تعیین نموده است.
با توجه به ماده 93 آیین نامه، مالک طرح صنعتی مکلف شده است مراتب انتقال طرح را کتباَ و همراه با مدارک مربوط جهت ثبت در سوابق به مرجع ثبت اعلام نماید.
ماده 95 آیین نامه، ضرورت ثبت انتقال گواهینامه طرح صنعتی را در مرجع ثبت بیان نموده است.
بر اساس ماده یادشده، هر نوع انتقال گواهینامه طرح صنعتی باید در مرجع ثبت به ثبت برسد. درخواست کتبی برای ثبت انتقال باید همراه با مدارک ذیل تسلیم مرجع ثبت گردد :
1- آخرین گواهینامه معتبر طرح صنعتی ؛
2- سند رسمی حاکی از انتقال ؛
3- مدارک نمایندگی قانونی ؛
4- رسید مربوط به پرداخت هزینه ها ؛
ماده 96 آیین نامه، آگهی مراتب تغییر مالکیت را ضروری دانسته است. آگهی تغییر مالکیت باید حاوی موارد ذیل باشد :
1- عنوان طراح ؛
2- تاریخ ثبت انتقال ؛
3- شماره ثبت طرح در ایران ، با ذکر کالا یا کالاهایی که طرح ثبت شده مربوط به آن می باشد ؛
4- اسم و تابعیت مالکان جدید و قدیم ؛
5- اسم و نشانی نماینده قانونی مالک جدید در ایران، در صورت وجود .
بر اساس ماده 98 آیین نامه، در صورت انتقال در خارج از کشور انجام شده باشد اصل یا رونوشت مصدق سند مربوط که در آن شماره و تاریخ ثبت طرح صنعتی در ایران قید و به تایید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران رسیده باشد، دلیل انتقال برای ثبت آن در ایران خواهد بود.
همان طور که در ماده 99 آیین نامه آمده است، کلیه تغییرات و انتقالات، در صفحه مخصوص مربوط به طرح صنعتی، ثبت و در ظهر گواهی نامه طرح صنعتی درج می گردد و به هزینه ذینفع ظرف 30 روز از تاریخ ثبت در روزنامه رسمی آگهی می شود. موارد مذکور تا زمانی که به ثبت نرسیده اند، در مقابل اشخاص ثالث قابل استناد نمی باشند. ثبت آن ها منوط به پرداخت هزینه های مقرر در جدول هزینه ها و در صورت لزوم هزینه انتشار آگهی مربوط خواهد بود.
با توجه به جدول هزینه ها، حق ثبت انتقال اظهارنامه برای شخص حقیقی 50.000 ریال و برای اشخاص حقوقی 150.000 ریال است. همچنین حق ثبت انتقال قراردادی و قهری برای اشخاص حقیقی 300.000 ریال و برای اشخاص حقوقی 900.000 ریال تعیین شده است.
با توجه به مجموع مواد قانون مصوب 1386 و آیین نامه مرتبط ذکر نکات ذیل ضروری به نظر می رسد :
1- انتقال دائمی طرح صنعتی در دو قالب انتقال طرح صنعتی و ثبت شده و انتقال حق مالکیت ناشی از تسلیم اظهارنامه امکان پذیر می باشد.
2- تغییر در مالکیت اعم از اینکه در قالب انتقال طرح صنعتی ثبت شده یا حق مالکیت ناشی از تسلیم اظهارنامه باشد، با درخواست کتبی هر ذی نفع باید در اداره مالکیت صنعتی به ثبت برسد.
3- تغییر در مالکیت طرح صنعتی چنانچه بعد از ثبت باشد باید آگهی شود، به عبارت دیگر تغییر در مالکیت چنانچه در قالب انتقال حق مالکیت ناشی از تسلیم اظهارنامه باشد، نیازی به انتشار آگهی ندارد.
4- چنانچه انتقال در خارج از کشور انجام شده باشد، اصل یا رونوشت مصدق سند مربوط باید به تایید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران رسیده باشد، و سندی که به شرح فوق به تایید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران می رسد، دلیل انتقال تلقی می شود.
5- کلیه انتقالات باید در صفحه مخصوص مربوط به ثبت طرح صنعتی ثبت و در ظهر گواهی نامه طرح صنعتی درج گردد.
6- چنانچه انتقال در اداره ثبت طرح صنعتی به ثبت نرسد، در مقابل اشخاص ثالث قابل استناد نمی باشد. به عبارت دیگر، انتقال دهنده ای که مراتب انتقال طرح را جهت ثبت به اداره مالکیت صنعتی اعلام نکرده است ، آن را مجدداَ به شخص دیگری انتقال دهد و او نسبت به ثبت آن در اداره مالکیت صنعتی اقدام کند، شخص اخیر نسبت به انتقال گیرنده اولی اولویت و برتری دارد و انتقال گیرنده اولی فقط می تواند برای جبران خسارت از انتقال دهنده اقدام کند و حق دیگری از این حیث برای او متصور نمی باشد.
7- در قانون و آیین نامه مرتبط در رابطه با تغییر مالکیت در غیر قالب انتقال مالکیت مقرره ای نیامده است و در خصوص مورد باید به قواعد و مقررات کلی استناد نمود.
8- اینکه انتقال یادشده باید به صورت کتبی باشد در قانون و آیین نامه به صراحت مطلبی نیامده است؛ اگر چه از مجموع قانون و آیین نامه می توان کتبی بودن قرارداد را استنباط نمود.
9- در قانون و آیین نامه در رابطه با نحوه انتقال مالکیت مشاعی طرح صنعتی به صراحت مطلبی نیامده است و در رابطه با این فرض می توان سوالات ذیل را مطرح کرد :
الف- آیا هر یک از مالکین مشاعی می توانند به صورت مستقل نسبت به انتقال حق خود نسبت به گواهینامه طرح صنعتی یا اظهارنامه مربوط اقدام کنند.
ب- در فرض نقض حق طرح صنعتی، آیا طرح شکایت همه مالکین شرط است یا اینکه هر یک از آن ها به تنهایی می توانند نسبت به طرح شکایت اقدام کنند.
در خاتمه لازم به ذکر است که در حقوق ایران با توجه به سکوت قوانین و مقررات در خصوص مورد ، باید به استناد عمومات قانون مدنی راجع به اموال مشاع رفع مشکل نمود.

https://danasabt.ir/%D9%BE%D9%84%D9%85%D9%BE-%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%AA%D8%B1/

در برخی از نظام های حقوقی، در صورتی که قراردادی بین مالکین مشاع وجود نداشته باشد، هر کدام از مالکین مشاع حق واگذاری و انتقال سهم خود و همچنین استفاده و اجرای حقوق انحصاری ناشی از ثبت را بدون اجازه از بقیه مالکین دارا می باشند و فقط انعقاد قرارداد با شخص ثالث جهت استفاده و بهره برداری از طرح صنعتی باید با اجازه همه مالکین مشاع باشد.

[ بازدید : 3 ]

[ شنبه 26 اسفند 1402 ] 19:49 ] [ noor ]

[ ]

مزیال باکال لینگوال در نام گذاری دندان چیست؟

آشنایی با انواع مختلف سطوح دندان

درک و استفاده صحیح از اصطلاحات پایه دندانپزشکی نه تنها برای دانشجویان دندانپزشکان بلکه برای تمام افراد بسیار مهم است. بهترین دندانپزشک رشت برای کامپوزیت به طور عمده پنج سطح دندان وجود دارد.

این پنج سطح لبیال، پالاتال، مزیال، دیستال و انسیزال نامیده می‌شوند. به عنوان مثال، در دندان‌های خلفی، مولر فک پایین، پنج سطح مزیال باکال لینگوال، اکلوزال و دیستال هستند. این سطوح با توجه به موقعیت و کاربرد آنها نامگذاری شده است. در ادامه با موقعیت هر کدام آشنا می‌شویم.

سطح لبیال (labial)

سطحی از دندان که به سمت لب یا مجاور آن است. اصطلاح سطح لبیال معمولاً برای سطوح دندان‌های ثنایا و نیش که درست در مجاورت لب‌ها قرار دارند استفاده می‌شود.

سطح باکال (Biccal)

سطح دندان به سمت مخاط گونه یا در مجاورت آن قرار دارد. اصطلاح سطح باکال برای سطوح پرمولرها و دندان‌های آسیاب که بلافاصله در مجاورت گونه قرار دارند، اطلاق می‌شود.

سطوح صورت (Facial)

سطوح لبیال و باکال در مجموع به عنوان سطوح صورت دندان شناخته می‌شوند.

سطح پالاتال (palatal)

سطحی که به سمت کام یا مجاور آن است، سطح کام یا پالاتال است. اصطلاح سطح پالاتال برای سطوح دندان‌های فک بالا (اعم از دندان‌های قدامی و خلفی) که به سمت کام یا مجاور آن قرار دارند استفاده می‌شود.

سطح لینگوال (lingual)

سطحی از دندان که به سمت لینگوال یا مجاور آن است. اصطلاح سطح لینگوال برای سطح دندان فک پایین (قدامی یا خلفی) که بلافاصله در مجاورت زبان وجود دارد استفاده می‌شود.

سطح مزیال (mesial)

سطح دندان به سمت خط وسط یا نزدیک آن، سطح مزیال است. تنها دندان‌هایی که سطح مزیالی خود را به اشتراک می‌گذارند، دندان‌های ثنایای مرکزی فک بالا و فک پایین هستند.

سطح دیستال (distal)

سطح دندانی که از خط وسط فاصله دارد، سطح دیستال است. این دندان‌ها در سمت عقب دهان می‌باشند.

سطح پروگزیمال (Proximal)

سطوح مزیال و دیستال در مجموع سطوح پروگزیمال نامیده می‌شوند. به عبارت دیگر، سطح پروگزیمال به معنای سطح مزیال یا دیستال است.

سطح انسیزال (Incisal)

سطوح برش دندان‌های قدامی (اعم از دندان‌های قدامی بالا و پایین) به عنوان سطح انسیزال شناخته می‌شوند.

سطح اکلوزال (Occlusal)

سطح ساینده دندان‌های خلفی (پرمولرها و مولرها) به عنوان سطوح اکلوزال شناخته می‌شوند.

در این جدول به طور خلاصه توضیحی برای سطوح مختلف مانند مزیال باکال لینگوال، لبیال و سایر قسمت‌ها آورده شده است.

سطح دندانتوضیحات
سطح لبیالسطح دندان به سمت لب‌ها
سطح باکالسطح دندان به سمت مخاط گونه
سطح صورتسطوح لبیال و باکال مجموعاً سطوح صورت نامیده می‌شوند
سطح پالاتالسطح دندان به سمت کام
سطح لینگوالسطح دندان به سمت زبان
سطح مزیالسطح دندان به سمت خط وسط
سطح دیستالسطح دندان دور از خط وسط
سطح پروگزیمالسطح مزیال و دیستال مجموعاً سطح پروگزیمال نامیده می‌شود
سطح برش انسیزالسطح دندان‌های قدامی
سطح اکلوزالسطح آسیاب دندان‌های خلفی

مزیال دندان چیست؟

مزیال دندان معمولاً قسمت انتهایی دندان کنار آن را لمس می‌کند. روی دندان‌های عقب شما، در فضای باریک بین دندان‌ها که در آن نخ دندان می‌کشید، پنهان می‌شود. سطوح مزیال و دیستال را می‌توان به عنوان قاب پنجره جانبی دندان در نظر گرفت. در حالی که سطوح باکال و لینگوال را می‌توان به عنوان خود پنجره در نظر گرفت. طبق گفته انجمن دندان‌پزشکی آمریکا، مزیال را می‌توان به‌عنوان سمتی که به سمت خط وسط دندان‌های شما در زیر بینی قرار دارد نیز دانست. 

چرا آناتومی دندان را مطالعه کنیم؟

در حین تحصیل در دانشکده دندانپزشکی یا دانشکده بهداشت دندان، متخصصان دندانپزشکی بهترین روش مراقبت از هر دندان را از دندان‌های آسیاب در پشت تا نیش در جلو می‌آموزند. آنها باید در مورد کل دندان‌ها یاد بگیرند تا از هر قسمت آن مراقبت کنند. داشتن یک نام خاص برای هر سطح دندان به بهداشتکاران و دندانپزشکان کمک می‌کند تا به طور موثر با قسمت‌های مختلف دندان ارتباط برقرار کرده و مشخص کنند که کدام ناحیه به کار نیاز دارد.

همچنین سایر افراد به دلیل آنکه در مطب از شنیدن صحیت‌های دندانپزشک گیج نشوند بهتر است با آناتومی دندان آشنایی جزیی داشته باشند. 

درمان قسمت مزیال دندان به تنهایی دشوار است و در بسیاری از موارد سطح اکلوزال یا جونده نیز درگیر می‌شود. توضیح این اصطلاحات و آموزش افراد، یکی از بهترین راه‌هایی است که متخصصان دندانپزشکی در حق بیماران خود انجام می‌دهند.

دندانپزشکان معمولاً از کل دندان مراقبت می‌کنند. اما عفونت اولیه فقط در یک نقطه خاص پیدا می‌شود. این مهم است که هنگام مراقبت از هر دندان، از هر سطح دندان مانند مزیال باکال لینگوال و سایر قسمت‌ها بیشتر بدانید. داشتن دانش خوب از جایی که مشکل در کمین است می‌تواند به شما کمک کند در خانه بهتر از دندان‌های خود مراقبت کنید.

چگونه به سلامت سطح مزیال کمک کنیم؟

از دست دادن سطح مزیال، می‌تواند ناشی از بیماری پریودنتال باشد. هنگامی که یک متخصص دندانپزشک از دست دادن استخوان مزیال را شناسایی می‌کند، به این معنی است که سطح مزیال از بین رفته است. بیماری لثه نیز فقط می‌تواند در قسمت خاصی از دندان وجود داشته باشد. از آنجایی که سطح مزیال در بین دندان‌های شما قرار دارد، مهم‌ترین راه برای جلوگیری از مشکلات مزیال دندان، لثه و استخوان استفاده از نخ دندان است. کشیدن نخ دندان به حذف پلاک از روی لثه برای جلوگیری از التهاب لثه و سایر بیماری‌های دهان کمک می‌کند.

[ بازدید : 3 ]

[ شنبه 26 اسفند 1402 ] 16:29 ] [ noor ]

[ ]

آب مقطرگیری چیست؟ کاربرد و انواع آن

آب مقطرگیری چیست؟ کاربرد و انواع آن

 دستگاهی است که در آزمایشگاه با آن آب مقطر تهیه می کنند که به آن، آب فوق خالص هم گفته می شود. 
با استفاده از این دستگاه 95 درصد از املاح و مواد معدنی شامل: نیترات، کوره ازمایشگاهی  مواد شیمیایی، مواد آلی، سولفات، سدیم ، باکتریها، آلاینده های زیستی و ویروس ها را میتوان از آب حذف کرد. 
چرا به آب مقطر نیاز داریم؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت که از این آب خالص برای استفاده در آزمایشگاهها، صنایع پزشکی و تحقیقاتی استفاده می شود. 
از آنجایی که همه ما آگاه هستیم، آب از بستر سنگ جاری می شود از اینرو وجود یون، کلسیم و کربنات باعث سختی آب می شود که چنانچه بدون تبدیل آن به آب مقطر در صنایع و آزمایشگاه استفاده شود، نتایج به دست آمده قابل قبول نخواهد بود. 
از آب مقطر به عنوان حلال در آزمایشگاهها، مراکز دارویی و صنایع  بهره می برند. تبدیل آب سخت به آب خالص با هزینه بالایی روبرو است.
 

آشنایی با انواع دستگاه های آب مقطرگیری:

برای میزان خلوص آب مقطر در آزمایشگاهها و صنایع نیاز به دستگاه های مختلفی است که تولید و در بازار موجود می باشند. در ادامه به معرفی انواع آن می پردازیم:

  • دستگاه یکبار تقطیر: جنس آن از فولاد ضد زنگ می باشد و دارای ظرفیت 4 لیتر بر ساعت است. این دستگاه برای خنک کردن کندانسور نیازمند 40 لیتر آب می باشد.
  • دستگاه دوبار تقطیر: دستگاه دوبار تقطیر فاقد مخزن ذخیره و کنترل اتوماتیک درجه آلودگی است. کندانسور این دستگاه در مرحله اول از جنس فولاد و در مرحله دوم جنس آن از شیشه می باشد. دستگاه دوبار تقطیر برای خنک کردن کندانسور نیاز به 120 لیتر آب خواهد داشت.
  • دستگاه جریان بالا: این دستگاه می تواند دارای یک یا دو مخزن باشد. دستگاه جریان بالا قادر است در هر دقیقه 40 لیتر آب مقطر تولید کند. از مزایای دیگر این دستگاه باید به توانایی آن در از بین بردن آلودگی های شیمیایی با روش اسمز معکوس و یون زدایی نام برد که با کمک اشعه ماورا بنفش انجام می شود.
  • دستگاه حاوی آب فوق خالص: این دستگاه یکی از با ارزش ترین تجهیزات آزمایشگاههای صنایع نیمه هادی، کارخانه ای و تحقیقاتی به شمار می آید. این دستگاه توانایی از بین بردن آلایندگی های شیمیایی و باکتری های موجود در آب، توسط یون زدایی و اسمز معکوس را دارد. با تاباندن اشعه ماورا بنفش کلیه باکتری های باقیمانده در DNA و RNA آب از بین خواهند رفت.
     

کاربرد دستگاه آب مقطرگیری:

 از این دستگاه برای تولید آب مقطر استفاده می شود. آب خالصی که با این روش به دست می آید به عنوان حلال و ضدعفونی کننده شیشه های آزمایشگاهی و استاندارد های کالیبراسیون مورد استفاده قرار می گیرد. 
برای نتایج مطلوب و صحیح در آزمایشگاهها باید از آب مقطر استفاده شود در غیر اینصورت نتایج به دست آمده صحیح نمی باشد. 
به روش رزین هم می توان آب مقطر تولید کرد اما برای بدست آمدن این نتیجه باید ابتدا رزین را احیا کرد که این کار را می توان با دو روش دیجیتال و دستی انجام داد. 
همچنین می توان آب فوق خالص را با جوشاندن نیز بدست آورد که این روش به صرفه نیست و آب مقطر حاصل از آن دارای خلوص بالایی نمی باشد.

تفاوت آب مقطر با آب یونیزه:

برای بدست آوردن آب مقطر ابتدا باید آب سخت را به کمک دستگاه به بخار تبدیل کرد و سپس با استفاده از خنک کننده طی فرایندی به مایع تبدیل نمود. به این ترتیب شما آب خالص خواهید داشت. این کار یک روش فیزیکی به شمار می آید. 
اما برای بدست آوردن آب یونیزه باید از روش های شیمیایی استفاده کرد. ابتدا باید یون های هیدروکسیل و هیدروژن را با مواد معدنی مبادله کرد و مجددا با ترکیب آنها مولکولهای آب تشکیل شوند. در این روش تنها مواد معدنی آب سخت از بین می روند. 


نحوه کار دستگاه آب مقطر گیری:

در ابتدا باید آب سخت داخل مخزن دستگاه که از جنس ضد زنگ است، ریخته شود. سپس درجه حرارت دستگاه را به توان 1000 تا 1500 وات می رسانند تا بخار تشکیل شود. بخارهای ایجاد شده وارد خنک کننده می شوند. جنس خنک کننده نیز از فولاد ضد زنگ می باشد. بخار با گذر زمان خنک شده و تبدیل به آب مقطر می شود. 
در برخی از دستگاهها برای خنک کردن بخار از هوا بهره می برند. در بعضی دیگر از دستگاهها نیز از آب ورودی برای گرفتن این نتیجه استفاده می کنند. پس از تبدیل مقدار زیادی از آب به بخار، نوبت به عنصر گرما دهنده می رسد که توسط سوئیچ شناور، خاموش خواهد شد. 
چنانچه شاهد خروج بخار از دودکش دستگاه هستید، لازم است تا فشار آب زیاد شود تا بخار کمی مشاهده گردد. چنانچه مقدار ناچیزی از بخار از دودکش خارج می شود، لازم است تا فشار آب نیز کم شود تا تنها هاله ای از بخار قابل مشاهده باشد. 

در صورتی که شاهد خروج بخار به شکل قطرات باران از قسمت خروجی هستید، باید بدانید که دستگاه بهترین عملکرد را دارد. 
معمولا مدت زمان 10 دقیقه نیاز است تا مخزن دستگاه پر از آب مقطر قابل برداشت شود. 
نکته:
   برخی از دستگاه ها به شکل پرتابل می باشند که به راحتی قابل جابجایی هستند. مخزن آنها را معمولا باید به روش دستی پر کرد و از برق 120 ولت استفاده می شود. این نوع از دستگاه ها قادر می باشند 3 تا 4 لیتر آب را در مدت زمان مشخصی تولید کنند. 
توصیه شده است که برای عمر و دوام بیشتر دستگاه در روز بیش از 8 ساعت از آن استفاده نشود. 
پس از پایان کار روزانه  بهتر است تا از طریق شیر تخلیه، آب مخزن به طور کامل خالی شود. برای تمیز کردن و جلوگیری از رسوب دستگاه از اسید کلریدریک رقیق 10 درصد استفاده نمایید. 

هزینه استفاده از دستگاه آب مقطر گیری : 

اگر دستگاه شما از مدل پرتابلی باشد که دارای عنصر گرم کننده 100 واتی بوده و در هر ساعت حدود 1 لیتر آب مقطر تولید کند، هزینه برق هر لیتر تولید آن برابر با هزینه برق به ازای هر هزار وات می باشد. 
فرض کنید هزینه برق هر 1000 وات معادل 200 تومان است، پس هزینه هر لیتر برابر با 200 تومان ارزیابی می شود. 
چنانچه عنصر گرم کننده دستگاه رسوب گیری نشود، هزینه برق آن افزایش خواهد یافت. 

تهیه و خرید دستگاه:

از طرف کارشناسان توصیه شده است که برای خرید این دستگاه از مدل های ساده تهیه کنید زیرا به راحتی تمیز می شوند و مجهز به سیستم خارج سازی خودکار می باشند. 
از آنجایی که ابتدا آب سخت وارد دستگاه می شود و این آب دارای املاح بوده و رسوب تولیدی می کنند، پس روش های رسوب زدایی برای این دستگاه ها بسیار حیاتی و لازم است. رسوب زدایی سبب طول عمر مفید دستگاه خواهد شد. می توانید از محلول سرکه سیب برای رسوب زدایی مخزن استفاده کنید. چنانچه این محلول را به مدت یک ساعت درون مخزن حرارت دهید منجر به از بین رفتن رسوبات خواهد شد و سپس با قطع جریان برق دستگاه، محلول و رسوبات از دستگاه خارج می شوند.

https://hakimazma.com/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%a2%d8%b2%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%db%8c/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%b4%db%8c%d9%85%db%8c%d8%a7%db%8c%db%8c/

توجه به ظرفیت مخزن دستگاه، مدل و کارایی دستگاه در زمان خرید از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین این دستگاه را از فروشگاههای معتبر خریداری کنید و به گارانتی پس از فروش دستگاه توجه نمایید. 

[ بازدید : 3 ]

[ جمعه 25 اسفند 1402 ] 21:47 ] [ noor ]

[ ]

کاربرد کلسیم هیدروکساید Calcium Hydroxide Paste

ماهیت کلسیم هیدروکساید

کلسیم هیدروکساید یک ترکیب معدنی است و به دلیل ضریب انحلال پایینی که این ماده از لحاظ شیمیایی دارد تقریبا در آب نامحلول است. بهترین دندانپزشک رشت برای کامپوزیت  انحلال‌های این ماده به صورت ترکیب گرماده هستند و محلول‌های آن می‌توانند موجب سوختگی شیمیایی شوند. محلول‌های آبی کلسیم هیدروکساید، آب آهک نام دارند که یک باز با قدرت متوسط محسوب می‌شوند و با واکنش در برابر اسید، تولید نمک انجام می‌دهند. این نوع ترکیبات می‌توانند از فلزاتی مانند آهن و فولاد در برابر خوردگی محافظت کنند.

لازم به ذکر است که این ماده می‌تواند در آب خالص حل شود و محلولی با PH معادل ۱۲.۴ ایجاد نماید. این ویژگی موجب شده که در دندانپزشکی مورد استفاده قرار بگیرد و کاربردهای زیادی در این حوزه داشته باشد. 

چرا از کلسیم هیدروکساید در دندانپزشکی استفاده می‌شود؟

PH غلیط یون کلسیم در کلسیم هیدروکساید موجب شده که این ماده دارای خاصیت ضد‌باکتری و پایداری بلند مدتی باشد. پس از تهیه این ماده برای دندانپزشکی می‌توان آن را به مدت ۲ ماه در حالت آماده باش نگهداری و استفاده نمود.

 اما درصورتی‌که پس از ۲ ماه مورد استفاده قرار بگیرد به دلیل آنکه ممکن است به اکسید کلسیم و یا سایر نمک‌های کلسیم تبدیل شود دارای تاثیرگذاری کمتری خواهد بود. در نتیجه بهتر است که پیش از ایجاد تغییر در ترکیب شیمیایی آن در قسمت‌های مختلف دندانپزشکی مانند ترمیم کانال، پالپ‌کپ، عصب‌کشی، انسداد آپیکال و ترمیم عاج دندان استفاده نمود.

در واقع می‌توان گفت کلسیم هیدروکساید دارای یک نقش حمایتی در دندانپزشکی است و با توجه به ویژگی‌هایی مانند ضد میکروبی و بهبود سریع‌تر بافت‌ها تحت عنوان یک چسب شیمیایی به منظور پر کردن کانال ریشه مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

مهم‌ترین کاربردهای کلسیم هیدروکساید در دندانپزشکی

کلسیم هیدروکساید دارای اثر آنتی باکتریال و رادیو اپک بسیار عالی بر روی دندان‌ها است و موجب جذب مجدد داخلی و خارجی در دندان‌ها می‌گردد. ازاین‌رو دندانپزشکان عمدتا به منظور پر کردن دائمی کانال ریشه دندان از این ماده استفاده می‌کنند. زیرا با استفاده از آن می‌توانند به خوبی یک دیواره با بافت سخت را در انتهای ریشه دندان ایجاد کنند. این ماده همچنین می‌تواند گزینه مناسبی برای کانال‌هایی که دارای لیکیج و اپکسیفیکاسیون هستند باشد.

یک کاربرد کلسیم هیدروکساید (Calcium Hydroxide) در دندان‌پزشکی استفاده برای بستن دائمی اپکس در دندان‌های شیری است. در واقع استفاده از این ماده یک روش درمانی آسان و راحت برای اپکس دندان‌های شیری محسوب می‌شود. از این ماده در پالپکتومی و پالپ کپینگ نیز استفاده می‌کنند. 

از دیگر موارد مصرف کلسیم هیدروکساید در دندانپزشکی می‌توان برای جلوگیری از خونریزی لثه و انعقاد خود و پانسمان ریشه اشاره کرد. 

استفاده از کلسیم هیدروکساید در دندانپزشکی چه مزیت‌هایی دارد؟

کاربرد کلسیم هیدروکساید در دندانپزشکی همانطور که اشاره شد بسیار متنوع است. از مزایای کاربرد این ماده شیمیایی در دندانپزشکی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود. 

  • کلسیم هیدروکساید دارای خاصیت آنتی باکتریالی است و radiopacity بالایی دارد.
  • مواد خمیری شکل آن را می‌توان به‌راحتی با سایر مواد ترکیب نمود.
  • سرنگی که به همراه این محصول ارائه شده موجب شده که دندانپزشک به راحتی بتواند از آن داخل کانال دندان استفاده کند.
  • این ماده عمدتا به صورت یکبار مصرف تولید می‌شود و همین مسئله موجب شده که از آلودگی آن جلوگیری شود و استریل باقی بماند.

نحوه استفاده از کلسیم هیدروکساید در دندانپزشکی

اکنون که با کاربرد کلسیم هیدروکساید در دندانپزشکی آشنا شدید می‌توانیم که نحوه استفاده از این ماده شیمیایی را نیز مورد بررسی قرار دهیم. دندان‌پزشکان باید به این نکته دقت داشته باشند که حتما پس از آماده کردن کانال ریشه دندان بیمار این ناحیه را به‌طور کامل با استفاده از دستگاه تمیز و خشک کنند. سپس از کلسیم هیدروکساید استفاده کنند.

برای هدایت نوک سرنگ کلسیم هیدروکساید نیز می‌توانند از رینگ دور سرنگ کمک بگیرند و با قرار دادن نوک سرنگ به داخل کانال دندان، درون آن را کاملا با این ماده پر کنند. همچنین به این نکته باید توجه شود که سرنگ کم کم باید حین عمل پر کردن از داخل کانال دندان خارج شود و سپس قسمت‌های اضافی خمیر کلسیم با استفاده از پین‌های خاص استریل شود. در هر بار استفاده از این ماده سر سرنگ باید دور انداخته شود و یک سرنگ جدید برای بیمار بعدی استفاده گردد. با چرخاندن و جدا کردن سر سرنگ به راحتی می‌توانید آن را تعویض کنید. 

نکاتی که باید دندانپزشکان در استفاده از کلسیم هیدروکساید به آن‌ها توجه کنند

  • هرگز نباید بعد از ناحیه apex با استفاده از این ماده پر شود.
  • این ماده شیمیایی باید در مکانی تاریک و به دور از گرما و نور خورشید نگهداری شود.
  • درپوش سرنگ همیشه باید روی خود سرنگ قرار داشته باشد.
  • بسته این محصول باید در محیطی خشک و خنک و بدون هیچگونه رطوبتی نگهداری گردد.
  • معمولا تاریخ انتقضای کلسیم ایدروکساید دو سال بعد از تولید است.
  • اجزای تشکیل دهنده این محصول شامل ترکیب معدنی کلسیم هیدروکساید است. 
  • برای این محصول یک سر خمیده پلاستیکی تعبیه شده که کار با آن را بسیار ساده نموده است. 
  • حلقه‌ای دور سرنگ قرار دارد که می‌تواند برای علامت‌گذاری مورد استفاده قرار بگیرد. 

ویژگی‌های کلسیم هیدروکساید دندانپزشکی

در ادامه به معرفی مهم‌ترین ویژگی‌ها و کاربرد کلسیم هیدروکساید در دندان‌پزشکی می‌پردازیم.

  • اثر آنتی باکتریال و رادیو اپک بسیار عالی
  • پر کردن دائمی کانال ریشه
  • ایجاد دیواره بافت سخت در انتهای ریشه
  • انتخابی عالی برای کانال‌های لیکیج دار و اپکسیفیکاسیون
  • روش درمانی ساده و راحت به منظور بستن دائمی اپکس در دندان‌های شیری
  • مناسب برای پالپکتومی و پالپ کپینگ
  • این محصول به صورت یک سرنگ ۲.۲ گرمی همراه با ۱۰ عدد تیوپ یکبار مصرف عرضه می‌شود.

[ بازدید : 3 ]

[ جمعه 25 اسفند 1402 ] 14:39 ] [ noor ]

[ ]

نقش ثبت شرکت در حقوق تطبیقی

بررسی قانونگذاری های کشورهایی نظیر فرانسه، انگلستان، امریکا نشان دهنده ی تفاوت های قابل توجه در مقررات مربوط به تشکیل شرکت و اعطای شخصیت حقوقی به آن هاست. از آن جا که مطالعه ی تاریخچه ی راجع به تشکیل و ثبت شرکت در کشورهای عمده ی جهان در درک وسعت تحول این حقوق در کشور ما موَثر است، لازم است ابتدا نقش ثبت شرکت در کشورهای بیگانه را به طور مختصر بیان کنیم، سپس به چگونگی اعطای شخصیت حقوقی به شرکت ها در ایران بپردازیم.

الف) وضع قانونگذاری فرانسه

در حقوق فرانسه، به شرکت شخصیت حقوقی داده نمی شود، مگر پس از ثبت آن. اگر شرکت پس از ثبت، معاملات قبل از ثبت را قبول نکند، می توان تعهدات ناشی از این گونه معاملات را بر عهده ی موسسان گذاشت، چه با نبودن شخص حقوقی در زمان معامله، موسسان را باید اصیل تلقی کرد که بالطبع باید از عهده ی تعهدات خود برآیند. لذا در حقوق فرانسه، پرداخت هزینه های ناشی از معاملات انجام شده به نام شرکت در شرف تاسیس به این دلیل که شرکت تا قبل از به ثبت رسیدن آن شخصیت حقوقی ندارد،بر عهده ی موسسان گذاشته شده است. مجموعه ی این مقررات در قانون 1966 فرانسه درج شده است که قانونگذاری فعلی آن کشور را تشکیل می دهد.تذکر این نکته لازم است که آیین نامه ی اجرایی 23 مارس 1967 که به موجب ماده ی 34 قانون اساسی فرانسه تنظیم و تدوین شده قانون 1966 را تکمیل کرده است.

ب) وضع قانونگذاری انگلستان

تاَسیس شرکت های تجاری موسوم به companies در طول قرن هجدهم در این کشور با توسعه ی تفکرات کاپیتالیسم مدرن آغاز شد. ابتدا کمپانیها،بویژه کمپانیهای بزرگ، فقط به موجب فرمان پادشاه یا قانون پارلمان تاَسیس می شد، ولی از سال 1844 تصمیم گرفته شد که تشکیل شرکت و اعطای شخصیت حقوقی به آن فقط با ثبت شرکتنامه تحقق پیدا کند.

مقررات راجع به شرکت های سهامی در انگلستان نیز مانند فرانسه، بارها مورد اصلاح و تغییر قرار گرفته است. یکی از تحولات قانونگذاری این کشور عبارت است از ثبت اجباری شرکت و نظارت وزارت بازرگانی بر تاسیس و طرز کار آن.در مجموع، حقوق انگلستان بیشتر بر حق اطلاع سهامداران تاکید دارد. در واقع، فکر قانونگذار این است که سهامدار مطلع از وضع شرکت شریک بهتری برای شرکت خواهد بود. الزام به ثبت شرکت سهامی برای احراز شخصیت حقوقی و نیز وضع کنترل اداری در تاسیس شرکت، در همین راستاست.

ج) وضع قانونگذاری امریکا

در امریکا نیز،مانند انگلستان،شرکت های سهامی که از آن ها به CORPORATIONS تعبیر می شود شخصیت حقوقی پیدا نمی کنند،مگر آنکه اساسنامه شان به ثبت برسد.در حقوق امریکا،سهامداران در اداره ی شرکت از آزادی زیادی برخوردارند.تاسیس و اداره ی شرکت های سهامی تابع حقوق ایالات است.1

د) در کشورهای دیگر

در کشورهایی مانند هلند،ایتالیا،اسپانیا و پرتغال وضع تقریباَ به صورتی است که در موارد قبل گفته شد.حقوق راجع به شرکت های سهامی در این کشورها،پیوسته در حال تغییر بوده است.حقوق کشور بلژیک منبعث از حقوق کشور فرانسه است و به گونه ای با تحولات آن تغییر یافته است.حقوق کشور ایتالیا نیز از ابتدا بر اساس قانون 1867 فرانسه تدوین و بعدها اصلاح شده است.در واقع قوانین بسیاری از کشورهای دیگر از قوانین کشورهای مزبور اقتباس شده است و این امر نشان دهنده ی درستی  این اعتقاد است که حقوق شرکت های سهامی هر کشوری،لاجرم،از آورده های همه ی کشورهای جهان تشکیل می شود.حقوق کشور ما نیز نه از این قاعده مستثناست و نه می تواند مستثنا باشد.

1.Lusk Harold F.et al:Business Law principles and cases :p.492 et s.and corley Robert N.and peter j.shedd:principles of Business Law:p.774 et s.

تاریخچه ی قانون گذاری شرکت های تجاری در ایران و چگونگی اعطای شخصیت حقوقی به شرکت ها

اولین قانون تجاری که در آن از شرکت های تجاری صحبت شده،قانون 25 دلو 1303 است.بعداَ قوانین 12 فروردین و 12 خرداد 1304 شمسی به تصویب رسید که در آن ها وضعیت شرکت های تجاری به اختصار بیان شده است. قانون ثبت شرکت ها در 11/3/1310 به تصویب رسید که هدفش وضع مقرراتی برای ثبت شرکت های موجود و تطبیق آن ها با مقررات قانون تجارت بود و پاره ای از موادش در 30/12/1362 اصلاح گردید.

در مورد ثبت انواع شرکت، قوانین و آیین نامه های دیگری نیز به تصویب رسیده است که از آن جمله می توان به این قوانین اشاره کرد: قانون حق الثبت شرکت های بیمه (مصوب آذر 6/9/1310)، آیین نامه ی قانون ثبت شرکت ها در مورد شرکت های بیمه (مصوب آذر 1310 و اصلاح شده در بهمن 1311)، آیین نامه ی قانون ثبت شرکت های بیمه (مصوب اردیبهشت 1311) ،آیین نامه ی شماره ی 51583 (مصوب اسفند 1327،راجع به ایجاد«اداره ی ثبت شرکت ها و علائم تجارتی و اختراعات»، نظامنامه ی اجرای  قانون ثبت شرکت ها (مصوب 2/3/1310 با اصلاحیه های بعدی آن، راجع به ایجاد«دایره ی ثبت شرکت ها» در تهران) و طرح اصلاحی آیین نامه ی ثبت شرکت ها (مصوب شهریور 1340، راجع به تغییر نام «اداره ی ثبت شرکت ها و علائم تجارتی و اختراعات» به «اداره ی ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی»

اما قانونی که برای اولین بار راجع به شرکت های تجاری وضع شد،قانون تجارت(مصوب 13/2/1311) است که هنوز هم پس از گذشت حدود شصت سال،اساس حقوق تجارت ایران را تشکیل می دهد و باب سوم آن به شرکت های تجارتی اختصاص دارد(مواد 20 لغایت 222).مبجث اول باب مزبور که راجع به شرکت های سهامی است، بعداَ به موجب لایحه ی قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت (مصوب 24/12/1347) تغییر یافت.

این لایحه ی قانونی متضمن سیصد ماده است که ابتدا برای مدت دو سال،به طور آزمایشی اجرا و سپس به طور قطعی تصویب شد، اما سایر شرکت های تجاری تابع قانون تجارت 1311 باقی مانده اند، قانونی که بسیار قدیمی است و باید با توجه به تحولات حقوق تجارت در سراسر دنیا و نیز تغییرات عمیقی که در قوانین تجاری دنیا به عمل آمده، اصلاح شود که البته در این باره به ویژه  باید  به واحد بودن مقررات شرکت های تجاری و جمع کردن آن ها در قانون واحد توجه شود، چرا که اهمیت فعالیت تجاری این نوع شرکت ها، حجم قانون گذاری در این باره را وسعت داده است.

به این علت در تدوین مقررات راجع به شرکت های تجاری بهتر است مقررات قانون تجارت و لایحه ی قانونی 1347 زیر یک مجموعه و در قانون تجارت جای بگیرند.این کاری است که در لایحه ی اصلاح قانون تجارت،مصوب 1384 مصوب هیئت وزیران انجام شده و در حال حاضر در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است.

به هر حال در مورد شخصیت حقوقی شرکت حائز اهمیت است، قانونگذار ما ،تحصیل شخصیت حقوقی شرکت را موکول به ثبت آن نزد مرجع ثبت شرکت ها نکرده است بلکه پس از تشکیل مجمع عمومی موَسس و احراز مراتب مندرج در ماده ی 17 لایحه ی قانونی 1347، شرکت ایجاد می شود و شخصیت حقوقی پیدا می کند. لذا چون مواد قانون تجارت، عدم ثبت را موجب بطلان شرکت معرفی نکرده اند و بطلان قراردادها نیز امری استثنایی و نیازمند وجود نص است، نمی توان گفت که نتیجه ی عدم ثبت شرکت در مرجع ثبت شرکت ها، بطلان شرکت است.

مساله ای که در این جا مطرح می شود این است که تعهدات ناشی از معاملات بر عهده ی کیست. بدیهی است اگر شرکت به ثبت برسد، این معاملات ،در حدود اساسنامه و مقررات قانون،به نام شرکت انجام گرفته است. مساله ی مزبور زمانی بروز می کند که معاملات بعد از تشکیل شرکت انجام شده است،ولی شرکت پس از گذشت شش ماه از تاریخ تسلیم اظهارنامه ی موضوع ماده ی 6 لایحه ی قانونی 1347 به مرجع ثبت شرکت ها به ثبت نرسیده و شرکای آن طبق ماده ی 19 لایحه ی  مذکور می توانند تعهدنامه و وجوه پرداختی خود را دریافت کنند، به تبعیت از قانون فرانسه، موسسان را مسئول پرداخت هزینه های ناشی از این گونه معاملات تلقی کرده است.

در این صورت اشخاص ثالث به چه کسی می توانند مراجعه کنند؟چنانچه در مطالب پیشین نیز گفتیم ،قانونگذار ما،به تبعیت از قانون فرانسه ،موسسان را مسئول پرداخت هزینه های ناشی از این گونه معاملات تلقی کرده است. در واقع ،مواد 19 و 23 لایحه ی قانونی 1347،متضمن قواعد روشنی در این مورد است: «موسسین شرکت نسبت به کلیه ی اعمال و اقداماتی که به منظور تاسیس (تشکیل) و به ثبت رسانیدن شرکت انجام می دهند مسئولیت تضامنی دارند». راه حل  مزبور با آنچه در فرانسه معمول است تفاوت دارد.

https://danasabt.ir/2023/09/17/%D8%A7%D8%AE%D8%B0-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%B1%DB%8C/

چنانچه گفتیم در حقوق فرانسه پرداخت هزینه های ناشی از معاملات انجام شده به نام شرکت در شرف تاسیس به این دلیل که شرکت تا قبل از به ثبت رسیدن آن شخصیت حقوقی ندارد، بر عهده ی موسسان گذاشته است. راه حل قانون ما از نظر حقوقی قابل توجیه نیست. از نظر حقوقی چگونه می توان قبول کرد که شرکت قبل از ثبت شخصیت حقوقی پیدا کند؟ ولی حق استفاده از وجوه خود را نداشته باشد؟ چگونه می توان معامله ای را که مدیران به نام شرکت ایجاد شده می کنند بر عهده ی موسسان گذاشت؟ به نظر دکتر ربیعا اسکینی در کتاب حقوق تجارت شرکت های تجاری، راه حل منطقی این است که مانند حقوق فرانسه و بسیاری از کشورهای دیگر،به شرکت شخصیت حقوقی داده نشود، مگر پس از ثبت آن.اگر شرکت پس از ثبت، معاملات قبل از ثبت را قبول نکند، می توان تعهدات ناشی از این گونه معاملات را بر عهده ی موسسان گذاشت، چه با نبودن شخص حقوقی در زمان معامله، موسسان را باید اصیل تلقی کرد که بالطبع باید از عهده ی تعهدات خود برآیند. راه حل قانون ایران که تلفیقی است از مقررات قانون تجارت 1311 راجع به شرکت های سهامی و قانون 1966 فرانسه راجع به شرکت های تجاری در عمل اشکالاتی ایجاد می کند که عقل سلیم آن را نمی پذیرد.

[ بازدید : 3 ]

[ پنجشنبه 24 اسفند 1402 ] 18:32 ] [ noor ]

[ ]

ساخت وبلاگ
اخبار فیلم و سریال مهاجرت به کانادا از طریق کار بوتاکس مجله گويا آی‌ تی مجله مایکت
بستن تبلیغات [x]